Een kleine fotoreis door Malta

Vooral met een te dikke koffer gevuld met zomer jurkjes, ging ik in 2006 naar Malta. Wel 2 weken lang, samen met een  vriendin. We zwierven het hele eiland rond, vooral weg van de toeristische kust. 

Overal bracht de bus ons naar de plek van bestemming. Oude  gammele bussen, waar je nog aan een touwtje moest trekken, zodat de bus stopte waar wij eruit wilden. We negeerden het ritme van de normale toeristen en we gingen eigenwijs op het heetst van de dag op pad met de camera. In onze zomer jurkjes en een dikke laag zonnebrand. Helaas was ik 1 dag te lui met smeren geweest. Met als gevolg dat ik die avond met yoghurt en komkommer op mijn verbrande huid weinig meer kon doen.

We maakten van alles mee, maar het meeste van de tijd slenterden wij door kleine dorpjes, in de droge natuur en zocht wij de rust in havendorpjes op.

Malta het eiland.

De drukke toeristische maar mooie gekleurde stad Valletta.  Het witte, schone en autoloze dorp Mdina. De rust in de kleine visserdorpen Marsaskala, Marsaxlokk. Plekken waar mensen ons aanstaarden, zo van die zijn gek. Wie loopt er op het heetst van de dag in de brandende zon!

De dingli cliffs, waar we op slippers een paar km langs liepen. Kleine natuur parkjes waar de droogte van het naseizoen goed te zien was.

In een klein restaurantje in een klein dorpje avond eten en terug gebracht worden door dorpbewoners. Ze hadden lol om ons omdat wij de kakkerlak die bij ons aan tafel schoof, niet zo heel leuk vonden. 

Tussen de kleine kwallen zwemmen op Gozo op onze laaste dag. En waar ik mijn teen brak. Een aantal uur in het ziekenhuis zat, naast de huiskat voor 1 foto. Dit was toch snel vergeten.

Want bij het terug zien van mijn vakantiefoto’s wist ik dat ik deze fotoreis in mijn plakboek niet vergeten zou.

« van 2 »